kledingruil
kledingruil Foto: Ketting kledingruil

Nieuwe kledingruilketting in Maas en Waal

Algemeen

MAAS EN WAAL - Sinds maart kunnen mensen in de omgeving van Druten en Beneden-Leeuwen deelnemen aan een lokale ruilketting. 

Ketting Kledingruil is een initiatief waarmee mensen gemakkelijk kleding kunnen ruilen met buurtgenoten. Het is leuk, gratis en duurzaam. Het initiatief voor de lokale ruilketting komt van Eline Zwaans, die onlangs in Boven-Leeuwen is komen wonen. ‘Ik hostte met veel plezier een Ketting Kledingruil in mijn oude woonplaats. Ongeveer de helft van mijn kledingkast bestaat ondertussen uit geruilde kleding en ik heb er leuke contacten aan overgehouden.’ Ze besloot het concept hier ook op te starten.

Mensen kunnen zich aanmelden via www.clothingloop.org of kettingkledingruildruten@gmail.com. Er wordt een route gemaakt en grote, met kleding gevulde tassen worden door de deelnemers aan elkaar doorgegeven. Je haalt wat je leuk vindt uit de tas en stopt iets terug voor een nieuwe eigenaar. Vervolgens breng je de tas naar de volgende persoon op de lijst. Duurzaamheid is voor de meeste deelnemers een belangrijke reden om mee te doen.