Afbeelding
Foto: Unit 8

Unit 8 biedt unieke huisvesting voor kleinere ondernemers

Algemeen

DRUTEN - Op bedrijventerrein Westerhout-Zuid, tegenover bouwmarkt Karwei, verrijst naar verwachting medio 2021 een splinternieuw pand; Unit 8. De bedrijfsruimte bestaat uit acht losse units met een magazijnruimte en een kantoor, bedoeld voor acht zelfstandig ondernemers.

De initiatiefnemer, die tevens eigenaar is van het verderop gelegen kantorencomplex Westerpoort, liep al jaren rond met het idee om kleinere ondernemers de gelegenheid te bieden magazijn- en kantoorruimte te betrekken op het bedrijventerrein. ‘Bedrijfskavels zijn er in Druten genoeg, echter zijn die te groot, en te kostbaar, voor eenmanszaken en kleinere zelfstandigen. Door een pand te bouwen, en die te verdelen in units, kan ook deze doelgroep een eigen bedrijfsruimte kopen of huren.’

Elke unit bestaat uit een magazijnruimte van minimaal 205m2, met eventueel een verdiepingsvloer van 165m2, plus een kantoor van circa 60 m2. De units zijn daarmee uitermate geschikt voor bijvoorbeeld webshops, klussenbedrijven, ondernemers die (meer) opslagruimte nodig hebben en kleine zelfstandigen. Het is tevens mogelijk de units te koppelen, met of zonder tussenmuur, voor nog meer opslagruimte.

De initiatiefnemer meent dat het investeren in een eigen bedrijfspand juist nu interessant is. ‘In deze markt, met de lage rentestand, is het voor ondernemers een voordelige manier om een eigen bedrijfsruimte te kopen. Gezien de prijzen van een unit, en het huidige rentepercentage, zijn ondernemers pakweg 4.000 euro per jaar kwijt. Voor dat geld hebben ze een eigen pand, op een gewilde locatie. Bovendien kunnen in deze fase van het traject nog bouwtechnische aanpassingen aan de unit worden gedaan, zodat de ruimte nog beter voldoet aan de wensen van de ondernemer.’

De eerste belangstellenden voor Unit 8 hebben zich reeds gemeld. ‘Dat geeft eens te meer aan hoeveel behoefte er is aan dergelijke bedrijfsruimtes’, aldus de initiatiefnemer. Met een beetje geluk zou in september of oktober al de eerste paal de grond in kunnen. Verwacht wordt dat medio 2021 de units betrokken kunnen worden. Voor meer informatie omtrent de units en de mogelijkheden, mail naar info@hoogveste.nl.