Logo demaasenwaler.nl
Foto: Lamme Frans als 'Jetti Paletti'

Lamme Frans parodiëert feestwereld met 'carnavals-masjien'

BENEDEN-LEEUWEN - Het lijkt makkelijk, je gooit gewoon wat dingen bij elkaar en het algoritme doet de rest. Lamme Frans doet een computer gegenereerde gooi naar de carnavalskraker van 2020. Zijn nieuwste videoclip 'Handjes Handjes Bloemetjesgordijn' zit vol met bekende feestartiesten met het gezicht van de vrolijk dronken Brabo en is een feest der herkenning voor de echte carnavalsfanaat.

In de feestwereld is de parodie-video het gesprek van de dag. 'Mijn telefoon is ontploft. De één vindt het geweldig dat hij wordt nagedaan, de ander is bijna "kwaod" dat hij er niet in zit', aldus de altijd aangeschoten conciërge. In de clip lijken tekst en beelden willekeurig door elkaar te lopen. 'Het blijkt maar weer, spullekes die je via tv koopt zijn allemaal troep. Door dat apparaat is het een chaos geworden. Wel gezellig, maar ook een grote chaos. Hij is inmiddels ook al weer kapot: er komt nu alleen nog maar confetti uit. Volgend jaar doe ik het gewoon weer lekker zelf.' In het eerste weekend bracht Frans' nieuwe krakervideo 140.000 kijkers op de been en was de track 24 uur nummer 1 op iTunes. Nu staat de teller op 400.000. Het YouTube-kanaal trekt tot dusver 19 miljoen views.

Lamme Frans is met carnaval een graag geziene gast in menig café en feesttent, de confetti ligt klaar en de YouTube-cameraploeg is zich al aan het warmlopen.

Meer berichten