Afbeelding
Foto: c.v. De Torenuilen

Harm Megens jubileumprins van c.v. De Torenuilen

Algemeen

PUIFLIJK - Harm Megens is afgelopen zondag tijdens een spectaculaire bekendmaking in residentie Zaal de Linde verkozen tot jubileumprins van c.v. De Torenuilen. Als geboren en getogen Puiflijknaar zal Megens samen met adjudant Michiel, zijn vrouw Conny en Monique als pages en drankmeester Corné de scepter zwaaien over het Uilenrijk, dat dit jaar 55 jaar geleden werd opgericht.

Voor zijn prinsenjaar, dat door het kroongetal een bijzonder tintje heeft, koos Megens voor een gloednieuw prinsenkostuum, met bijbehorende ketting. Een scepter maakte hij zelf in de vorm van de Puiflijkse oude toren, met daarop de beeltenis van een torenuil in de traditionele kleuren: paars, groen en geel.

Bekendmaking
De bekendmaking stond geheel in het teken van de Formule 1. In racekostuum werden de 8 kandidaten voorafgaand aan de bekendmaking voorgesteld. Uiteindelijk was het Megens die in een, door een speciale commissie op exacte schaal nagebouwde raceauto, de zaal in werd gereden en ten tonele verscheen als prins Harm d'n Twidde.

Receptie
Op 24 november is er een receptie om zowel de nieuwe prins van De Torenuilen als de kersverse jeugdprinses Eva van De Torenuiltjes te feliciteren.