Jan Hillekens in zijn showroom.
Jan Hillekens in zijn showroom. Foto: John van Gelder

Tegels mixen en matchen is de trend dit najaar

Zaken

WIJCHEN - Oktober Woonmaand is voor veel mensen het moment om met hun interieur aan de slag te gaan. Kan je badkamer, keuken, woonkamer, garage of een andere ruimte in je huis wel een nieuwe look gebruiken? Met tegels is tegenwoordig bijna alles mogelijk. Jan Hillekens van Wand & Vloertegels Wijchen deelt de trends van dit najaar.

'Het mixen en matchen van patronen, formaten, structuren en kleuren is op het moment populair. De vtwonen-tegels collectie sluit daar goed op aan. In onze showroom van 350 vierkante meter zijn hier verschillende voorbeelden van te zien. Voor elke smaak hebben wij een passende tegel voor op de wand en op de vloer', vertelt Jan.

Vtwonen tegels

Wand & Vloertegels Wijchen is exclusief dealer van de vtwonen-tegels collectie in de regio. 'Vooral de decoratieve, mediterrane tegels vallen goed in de smaak. Het is leuk om daar bijvoorbeeld een accentwand in badkamer of toilet mee te betegelen.'

Natuurlijke look

Daarnaast heeft het zogenaamde keramisch parket de laatste jaren ook een enorme vlucht genomen. 'In de 40 jaar dat ik in het vak zit, heb ik veel veranderingen meegemaakt. Inmiddels zijn tegels met natuurlijke look door nieuwe technieken niet meer van echt te onderscheiden', aldus Jan. Een strakke badkamer met stoere betonlooktegels maak je helemaal af met een douchetegel. 'De hele douchehoek is klaar met één grootformaat tegel, waar een compleet drainsysteem in zit.'

Formaat en kleur

Naast het bekende formaat 60x60 is het tegenwoordig ook heel gewoon dat er tegels van 80x80 en 100x100 op de wand of vloer geplaatst worden. Daar wordt rust en eenheid mee gecreëerd. Dat is mogelijk omdat tegels steeds dunner en daardoor makkelijker verwerkbaar worden. Wat betreft kleuren blijven grijs, antraciet en wit populair maar winnen warme (aarde-) kleuren steeds meer terrein.

Ruime showroom

Wand & Vloertegels Wijchen beschikt over een ruime showroom in Wijchen. Deze loopt naadloos over vanuit de showroom van Keuken & Bad Wijchen, al ruim vijftien jaar een begrip in Wijchen en omgeving. De tegelspecialist heeft een ruim aanbod van meer dan 500 soorten tegels. Voor elk budget en voor elk gedeelte van het huis is hier iets te vinden.

Wand & Vloertegels is gevestigd aan de Edisonstraat 3 in Wijchen. Voor meer informatie, zie: www.wvwijchen.nl

Door Femke Pierlo