Logo demaasenwaler.nl

Geocaching: Kabouter Karel gaat vliegen

MAAS EN WAAL - Geocaching is het schatzoeken van 21ste eeuw. De komende weken belicht de Maas&Waler verschillende aspecten van het geocachen, waarbij geocachers uit Maas en Waal aan het woord komen. Deze week zijn dat de Dreumelse Jeroen en Irma. Via de scouting, waar ze allebei al jaren lid van zijn, leerden ze eerst elkaar kennen en ruim zeven jaar geleden het geocachen. Behalve dat ze op zoek gaan naar caches hebben ze zelf een (kindvriendelijke) cache met de naam 'Kabouter Karel gaat vliegen,' gelegd.

Door de scouting hebben Jeroen en Irma ervaring in het bedenken van verhalen. Deze kennis kwam heel goed van pas bij het geocachen. Ze hebben hun verhaal geschreven en verwerkt in een multicash. Dit wil zeggen dat cachers in een tocht van vijf opvolgende locaties kennismaken met Karel, een vriendelijke kabouter met een intense droom om te leren vliegen. Behalve dat men kennismaakt met Karel, zijn er op de route vier compleet ingerichte kabouterhuisjes met bewoners te vinden. Onderweg gaat Karel bij zijn vrienden langs om te vragen of zij hem kunnen helpen om zijn droom te verwezenlijken.

'Het verhaal is zo gemaakt dat iedereen de avonturen van Kabouter Karel wil blijven volgen,' vertellen Jeroen en Irma enthousiast. 'Dit is mogelijk, omdat de cachers onderweg alles kunnen lezen of beluisteren via een QR code.' De lengte van de tocht is vooral op kinderen afgestemd. Volwassenen kunnen de route uitbreiden naar 2,5 of 6,5 kilometer en behalve van Karel, zo ook genieten van de Lithse weilanden en buitenlands aandoende wandelsteegjes.

Waardering

Dat Karel wordt gewaardeerd, blijk uit het feit dat deze cache 70 procent favorieten scoort. Dit maakt deze cache net buiten Maas en Waal gelegen, een echte aanrader. Voor de liefhebbers: 'Kabouter Karel gaat vliegen (GC71R6M).

Door Elly Hagen

Meer berichten