Logo demaasenwaler.nl
Foto: Wikipedia

Geocachen (1): de activiteit

Cacher is het Franse woord voor: verbergen. En dat is letterlijk wat er gebeurt bij geocachen. Er zijn wereldwijd mensen die 'caches' verbergen, die vervolgens door andere mensen gezocht worden. Het zoeken gebeurt met een GPS-apparaat of een app op de telefoon. De komende weken belicht de Maas&Waler verschillende aspecten van het geocachen, waarbij ervaren geocachers uit Maas en Waal aan het woord komen.

Op ons verzoek of er Maas en Walers zijn, die wat over geocachen willen vertellen, werd gereserveerd gereageerd. Begrijpelijk, want te vaak is gebleken dat beginnende geocachers onwetend op pad gaan en daarbij, ongewild, allerlei objecten beschadigen, zonder te beseffen dat een cache-eigenaar hieraan soms maanden heeft gewerkt. Daarbij komt dat sommigen erg slordig omgaan met de natuur en andermans spullen.

Wie de moeite neemt om zich te verdiepen in geocachen, kan heel veel plezier beleven aan deze activiteit. Om mensen goed op weg te helpen zijn er zelfs beginnerscursussen en een cache-eigenaar of ervaren geocachers zijn altijd bereid om een starter op weg te helpen. Voor wie de smaak echt te pakken krijgt, zal merken dat het een onschuldige, verslavende bezigheid is, met prachtige ervaringen. Zo zijn er diverse groepsbijeenkomsten, bijzondere ontmoetingen, er ontstaan vriendschappen en geocachen is een gezonde buiten-bezigheid, waarbij je ongemerkt veel beweging krijgt.

In deze serie geven wij ervaren geocachers uit Maas en Waal het woord. Raak2012(Ria) vertelt over Mystery-caches en de Benkskes. Imke vertelt over geocachen met haar oma, IVink en Jeroeen (Jeroen en Irma) vertellen over een prachtige cache die zij net over de Maas hebben gelegd. JaFra82 (Jacquelien) vertelt over ervaringen onderweg en een bijzondere ontmoetingen.

Voor meer informatie: www.geocaching.com en www.geocaching.nl

Door Elly Hagen

Meer berichten