Logo demaasenwaler.nl

Toch dure woningbouw op Asdonckterrein

BEUNINGEN - Er moet toch dure woningbouw komen op het Asdonckterrein. In het voorstel dat in september in de gemeenteraad komt staat dat het een "potentiele verdienlocatie is, waarvan de opbrengst gebruikt zal worden om de financiële positie van de gemeente Beuningen te versterken. Hierin past alleen woningbouw."

In april was de oppositie en coalitiepartij VVD nog kritisch over het plan, ook omdat er geen sociale woningbouw komt. Dat was eerder nog wel het plan. De locatie Asdonck is lange tijd in beeld geweest als plek voor een MFA, sporthal, zwembad of combinatie van allen. Dat wilde met name VVD-raadslid Paul ten Haaf nog één keer goed bekeken hebben.

"Nu zegt wethouder De Klein daarover het volgende: "De afgelopen jaren zijn er flinke investeringen gedaan aan de bestaande voorzieningen als de Tinnegieter voor 609.000 euro en de Lège Polder voor 326.000 euro om deze weer op het juiste niveau te brengen. Ook de bibliotheek heeft een plaats gekregen in de Lèghe Polder. Tijdens de renovatie van de Tinnegieter is een flink pakket aan duurzaamheidsmaatregelen gerealiseerd. De investering in beide voorzieningen heeft geleid tot voorzieningen die voor de komende 15 jaar op hun taak zijn toegerust. Het nu verplaatsen van deze voorzieningen zou kapitaalsvernietiging zijn."

In de commissievergadering van 10 september wordt het plan inhoudelijk besproken, de raadsvergadering erover vindt plaats op 24 september.

Door Patrick Huisman

Meer berichten