Marion van de Veerdonk en Diëgo Alblas verkennen de start/finish van de JubileumLoop.
Marion van de Veerdonk en Diëgo Alblas verkennen de start/finish van de JubileumLoop. Foto: Marion Enzerink

JubileumLoop DijkenSport.nl

Sport

MAAS EN WAAL – Een dag na 'Open Maas en Waal' is het tijd voor 'Lopend Maas en Waal'. Want zondag 2 juni staat in het teken van de JubileumLoop van 20 jaar DijkenSport.nl. In de afgelopen weken vertelden de rayonhoofden van Alphen, Altforst, Appeltern en Maasbommel in dit blad hoe zij de feestelijke en gastvrije doorkomsten van de wandelaars en hardlopers aanpakken. In dit laatste deel laten we twee van de organisatoren aan het woord die zelf ook wandelen én hardlopen.

Marion van de Veerdonk is vanaf 2000 actief voor DijkenSport.nl. 'Het hoofdnummer van de eenmalige JubileumLoop is de Maas en Waal Marathon die tot en met 2016 is gehouden. We combineren deze afstand nu met een estafettemarathon, de halve marathon en drie wandelafstanden, zodat er meer mensen door en langs de vier dorpen lopen. Leuker voor de deelnemers, vrijwilligers én toeschouwers. Iedereen kan dus op 2 juni sportief genieten dankzij de dijken.'

Aanloop naar DijkenSport.nl

Diëgo Alblas zet zich sinds 2017 enthousiast in. Hij ziet de JubileumLoop ook als een mooie aanloop naar de 20e editie op 30 en 31 augustus en 1 september. 'Wij hebben dan naast de bekende onderdelen ook twee belangrijke vernieuwingen: op 31 augustus weer een skeelerwedstrijd met onder andere het NK-Memoveren en op 1 september de eerste editie van de 1/8 Global Paint Triathlon.'

Programma

Op 2 juni starten de wandelafstanden van 42,2 en 21,1 km tussen 7.00 en 9.00 uur bij Moeke Mooren in Appeltern. Vanaf 10.00 uur gaan hier de hardlopers op deze afstanden van start. De start van de familiewandeling is tussen 12.00 en 12.30 uur bij de Oude Loswal in Appeltern. Alle finishes zijn vanaf 11.15 uur bij het tijdelijke 'dijkterras' van Moeke Mooren waar Jan Vos, ooit dj bij Dancing De Stoep, garant staat voor passende muziek, ook voor alle toeschouwers.

Inschrijven

Hardlopers kunnen tot en met 31 mei inschrijven via www.dijkensport.nl. Wandelaars kunnen ook nog op 2 juni inschrijven bij Moeke Mooren.
Deelnemers aan de familiewandeling worden dan per bus naar de start gebracht.