Wilma van Aanholt, Tjits Puijker en Wilma Schutte van de Dagbelegeleiding van zorggroep Maas & Waal achter de breiende cliënten mevrouw Seelen, mevrouw Van Kraaij, mevrouw Van de Kamp, mevrouw Nuy en mevrouw Tijnagel. Fysiotherapeut Karin van der Star ontbreekt op de foto.
Wilma van Aanholt, Tjits Puijker en Wilma Schutte van de Dagbelegeleiding van zorggroep Maas & Waal achter de breiende cliënten mevrouw Seelen, mevrouw Van Kraaij, mevrouw Van de Kamp, mevrouw Nuy en mevrouw Tijnagel. Fysiotherapeut Karin van der Star ontbreekt op de foto. Foto: Zorggroep Maas en Waal

Doos vol poppen naar Sri Lanka

Mens

MAAS EN WAAL - Eind deze week wordt een doos vol poppen verzonden naar een opvanghuis voor meisjes in Sri Lanka. Het is het resultaat van tien ijverig breiende cliënten van de dagbegeleiding van Zorggroep Maas & Waal.

Eind vorig jaar vonden twaalf kleurrijke, gebreide poppen hun weg naar Sri Lanka. Toen werden ze meegenomen door Wilma Schutte, hoofd van de Dagbegeleiding van zorggroep Maas & Waal. Zij bezocht haar dochter die stageliep in een opvanghuis voor meisjes die slachtoffer zijn van misbruik of huiselijk geweld. Maar met die twaalf poppen konden niet alle meisjes worden blij gemaakt. Daarop besloten de cliënten 'gewoon' nog even door te breien. Het initiatief kwam van vrijwilligster Tjits Puijker.
Poppen die niet in de doos passen, worden te koop aangeboden in de vitrine in de Plaza. Met de opbrengst wordt nieuwe wol aangeschaft.