HAN-IMAGINE Global Goals 2018
HAN-IMAGINE Global Goals 2018 Foto: HAN Green Office

Global Goals Event

Algemeen

NIJMEGEN - Op de HAN Campus in Nijmegen vindt woensdag 22 mei het HAN-IMAGINE Global Goals Event plaats. Thema van deze dag is 'verspilling in de zorg'. Tijdens deze dag vindt ook het United Nations Global Goals Event plaats.

Het event is het vervolg op het Global Goals Event 2018, waaraan meer dan 300 mensen deelnamen. Dit jaar organiseren studenten en het bedrijfsleven de tweede editie van dit evenement, met als doel meer bewustwording te creëren en mensen te inspireren wat zij kunnen doen (en laten) voor een betere en meer vreedzame wereld. Alle zeventien 'Global Goals' en een aantal partnerships van de doelen worden belicht. Dit gebeurt middels ingerichte stands, waarbij de standhouders vertellen over hun bijdrage aan deze doelstellingen.

Deelnemers zijn onder andere Greenpeace, Amnesty International, Guerrilla Kitchen, en vele andere partijen die mensen willen inspireren tot positieve, duurzame ontwikkelingen. Dit evenement is binnen de HAN hét event op het gebied van Duurzame Ontwikkelingsdoelen.

Verspilling in de zorg

Voorafgaand aan het event, organiseren studenten van de opleidingen Verpleegkunde en Bedrijfskunde een congres, met als thema 'verspilling in de zorg'. Zij willen hiermee Sustainable Development Goal 3, 'goede gezondheid en welzijn voor iedereen in de wereld', onder de aandacht brengen en de verspillingen gaan hergebruiken.

Het congres duurt van 11.00 tot 13.00 uur, gevolgd door de tweede editie van het United Nations Sustainable Development Goals evenement tussen 14.00 en 17.00 uur. Tijdens dit evenement worden er interactieve workshops rondom dit thema gegeven door onder andere studenten van de Wageningen Universiteit en is er een Sustainable Development Global Goals Market. TEDx Youth geeft presentaties over de verschillende doelen, met interessante sprekers. Na afloop is er een netwerkborrel. Op www.sdgnederland.nl is meer lezen over de Sustainable Development Goals. Dagvoorzitter is Harm Edens en de muzikale omlijsting wordt verzorgd door Sanne de Winter uit The Voice of Holland.

Aanmelden

Naar verwachting is er veel belangstelling voor het congres. Meer informatie en inschrijven via www.han.nl (zoek op global goals). Het is ook mogelijk enkel de middageditie bij te wonen.