Logo demaasenwaler.nl
Foto: Google Street view

Aanmelden voor Dag van de Toekomst

WEST MAAS EN WAAL - De gemeente West Maas en Waal houdt op donderdag 28 maart voor de vijfde keer de Dag van de Toekomst. De jaarlijkse bijeenkomst vanuit de Visie Leefbaarheid Kernen 2030 is bedoeld voor inwoners, ondernemers en (vrijwilligers) organisaties uit onze gemeente en heeft als thema 'Samenwerken & Promoten'.

Wat is er al gedaan met de 15 speerpunten voor leefbaarheidsthema's zoals wonen, werken, onderwijs, welzijn en zorg? En belangrijker: zijn er nieuwe ontwikkelingen die vragen om nieuwe ideeën? Samen met u gaat de gemeente met passie op zoek naar nieuwe initiatieven op het gebied van leefbaarheid. Dagvoorzitter is Hans Etman, die garant staat voor een frisse blik met een dosis humor. Hij prikkelt zo nodig om de discussie levendig te houden.

Vijf van de acht dorpsplatforms en Paul Brouwer, directeur Rabobank, zorgen voor korte en inspirerende bijdragen voor de deelsessies. Prof. Rafhael de Bie - psycholoog, organisatieconsulent en lector E-readiness aan de Universiteit Leuven – is de hekkensluiter. Hij geeft een inkijkje in zijn tweejarig onderzoek naar de E-readiness van woonkernen in Europa-delta's. Het rapport wordt 31 maart openbaar maar hij geeft alvast een voorproefje: vooral Nederland geeft afwijkende resultaten!

Deelsessies
In drie korte deelsessies gaan de deelnemers aan de slag met de vragen: Wat is er tot nu toe gedaan met de 15 speerpunten? Welke nieuwe ideeën leven bij u op dit moment? Welke van deze ideeën zijn voldoende realistisch? Tijdens de sessies wordt gezorgd voor een dynamische maaltijd. In de drie deelsessies staan de volgende leefbaarheidsthema's centraal: burgerparticipatie, wonen, onderwijs, ondernemen, recreatie, duurzaamheid, mobiliteit, welzijn en zorg.

Programma
Het programma voor deze dag ziet er als volgt uit:
17.00 uur: Ontvangst en groepsindeling
17.15 – 21.00 uur: Samen aan de slag voor nieuwe ideeën in
de deelsessies (inclusief maaltijd). Tussen de drie deelsessies door zijn er inspirerende gastoptredens. Vooruitblik door dagvoorzitter Hans Etman en wethouder Bert van Swam.
21.00 – 21.30 uur: Afsluiting met een drankje

Aanmelden
Deze activiteit vindt plaats in het gemeentehuis in Beneden-Leeuwen. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan tot en met 25 maart via dagvandetoekomst@westmaasenwaal.nl. Kijk voor meer informatie op www.westmaasenwaal.nl/DagvandeToekomst of neem contact op met Sandra Jansen via dagvandetoekomst@westmaasenwaal.nl of via tel. 14 0487.

Meer berichten