Logo demaasenwaler.nl

DSZ 1 na penalty's uit de bekercompetitie

NIJMEGEN - Bijna had DSZ voor een enorme stunt gezorgd in de bekercompetitie. Pas in de penaltyserie werd verloren van NEC dat in de eerste klasse speelt. De wedstrijd was in de reguliere tijd geëindigd in 2-2.

Zoals je ook zou verwachten nam NEC direct het initiatief. Ze wilden snel afstand nemen van de 4 klassen lager spelende tegenstander uit Boven-Leeuwen. DSZ moest zich toeleggen op verdedigen en met snelle counters de kansen afwachten. Al na 8 minuten deed zich zo'n situatie voor. Stijn de Keijzer legt de bal breed op Laurens van Dreumel die de buitenkans niet benutte en de bal recht op de keeper schiet. Enkele minuten later had NEC de kans om op voorsprong te komen. Helaas voor hen had keeper Terrel van den Heuvel zijn dag en stopte de toegekende penalty. De voorsprong voor NEC kwam er uiteindelijk toch. Na 14 minuten ging een afstandsschot buiten bereik van de keeper in de verre hoek. De gelijkmaker liet echter niet lang op zich wachten. Laurens van Dreumel speelt zich vrij binnen het 16mtr gebied en scoort via de paal. NEC lijkt even van slag en DSZ krijgt verschillende kansen op een voorsprong. Aan het einde van de eerste helft wordt NEC weer sterker en het is te danken aan keeper Terrel van den Heuvel dat de score niet hoger wordt. Ook de gehele defensie van DSZ speelde een geweldige partij. Onder aanvoering van Thijs van Dreumel kwam NEC niet een keer gevaarlijk voor de goal. Alle doelpogingen van de thuisploeg waren uit schoten van buiten het strafschopgebied. De rust werd gehaald met een 1-1 gelijke stand.

Ook de tweede helft liet eenzelfde beeld zien. De verdediging zat zeer kort op de tegenstander en zij wisten daar duidelijk geen raad mee. NEC bleef de bal rondspelen maar wist niet een keer voetballend door te komen. Het middenveld en de aanval van de DSZ kreeg met hun snelle spelers meerdere keren de kans op een gevaarlijke counter. Daarmee waren ze dreigend via o.a. Bram van Baren en Lars Spanbroek, Lars krijgt een mogelijkheid om alleen op de keeper af te gaan maar de verdediging is net op tijd terug om het schot te blokken. En op een fraaie voorzet van Maarten van Dreumel kopt hij over. Na 22 minuten komt NEC op voorsprong. Eerst wordt de lat nog geraakt maar even later zal de bal toch tegen de touwen worden geschoten, 2-1 voor de Nijmegenaren. Nog steeds is DSZ niet gebroken en blijft geconcentreerd spelen. Daarbij was keeper Terrel van den Heuvel in de vorm van zijn leven. Met enkele weergaloze reddingen in de slotfase hield hij DSZ in de wedstrijd. De wedstrijd leek af te stevenen op een nipt verlies voor de oranjehemden. Maar in de slotminuut kwam daar verandering in. Een te korte terugspeelbal in de verdediging van NEC was een prooi voor de snelle Lars Spanbroek. Hij omspeelt de keeper en scoort de gelijkmaker. Een sensatie leek in de lucht te hangen maar de daaropvolgende penaltyserie werd helaas verloren. Ondanks het verlies voelde het toch als een overwinning gezien de lachende gezichten die het veld verlieten met als laatste man een tevreden coach Tonnie van Dreumel.

Meer berichten