Artist impression.
Artist impression. Foto: Gemeente West Maas en Waal

CPO-wijk Appelhoek in Alphen wordt uitgebreid

Algemeen

WEST MAAS EN WAAL - et gaat voortvarend met de uitgifte van de kavels op de woningbouwlocatie Appelhoek; alle kavels zijn onder optie of verkocht. Dit wil zeggen dat er binnenkort op deze locatie in Alphen 15 woningen erbij worden gebouwd. Een bijzondere groep van initiatiefnemers zijn degene die onder Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO) de handen ineen hebben geslagen.

Met elkaar gaan zij 6 halfvrijstaande woningen bouwen. Vermeldenswaard is dat alle kopers jongeren zijn die hun roots hebben liggen in Alphen. De wens van West Maas en Waal om de woningbouw in de Maasdorpen te stimuleren gaat hiermee in vervulling.

Precies een jaar na de eerste contacten met de bouwregisseur van de gemeente worden op vrijdag 14 september 2014 de koopovereenkomsten getekend tussen de kopers en de gemeente. De gemeente waardeert het initiatief van de kopers. Om dit te onderstrepen sluit zij daarom met de vereniging CPO Appelhoek een samenwerkingsovereenkomst af.

Omdat de omgevingsvergunning inmiddels is verleend wordt begin oktober gestart met de bouw. De periode van plannen is afgerond; de schop gaat de grond in.