Burgemeester Vincent van Neerbos leest voor tijdens de Week van de Alfabetisering.
Burgemeester Vincent van Neerbos leest voor tijdens de Week van de Alfabetisering. Foto: Gemeente West Maas en Waal

Volop belangstelling voor Week van de Alfabetisering in West Maas en Waal

Algemeen

WEST MAAS EN WAAL - Van 3 t/m 9 september vond de landelijke Week van de Alfabetisering plaats. Er zijn nog steeds veel mensen die moeite hebben met lezen, schrijven, rekenen en computeren en door het organiseren van diverse activiteiten werd hier aandacht voor gevraagd.

In de voorbije week is er in alle dorpskernen in de gemeente West Maas en Waal voorgelezen voor 275 kinderen op 12 locaties, zowel in de kinderopvang als op de basisschool. Wethouders, de burgemeester, medewerkers van de bibliotheek, Sociom, Zorggroep Maas en Waal en de ZZG zorggroep hebben hun beste beentje voorgezet. Zowel de voorlezers, als ook de onderwijsinstellingen en de kinderen vonden het een geweldig initiatief.

Inloopspreekuur
Ook het inloopspreekuur van Woongaard in de bibliotheek was een succes! Men kon vragen stellen over het huren van een woning of het inschrijven op de website. Het was laagdrempelig en voor herhaling vatbaar.

Taalhelden
Voor de Taalheldenverkiezingen tijdens deze week werden 2 personen genomineerd. Wethouder Bert van Swam die enorm actief is op het gebied van laaggeletterdheid werd verrast met een lintje. En ook Jan Doejaaren werd in het zonnetje gezet voor al zijn werkzaamheden, voorlezen op de woensdagmiddag, het Ipad-café, taalvrijwilliger voor het Digi-Taalhuis en het Praathuis.

Een prijsvraag, in de vorm van een woordzoeker, werd gewonnen door Stefan van Es uit Beneden-Leeuwen. Hij krijgt een lunch voor twee personen in Brasserie de Rosmolen.