Afbeelding
Google Maps

Wethouder Hol staakt aanpak verkeersoverlast Hollenhof

Algemeen

WEST MAAS EN WAAL - De gemeente West Maas en Waal was voornemend de verkeersoverlast nabij de Hollenhof in Wamel aan te pakken, maar wethouder Theo Hol heeft besloten die aanpak per direct te staken.

Omwonenden klaagden over de snelheid van automobilisten en gaven aan dat het oversteken vanuit de Lakenstraat lastig is. Na de bekendmaking van de aanpak - de lijnen waren toen al getrokken op het wegdek - ontstond er commotie. Wethouder Theo Hol kreeg verschillende reacties van omwonenden en de naastgelegen voetbalcub. Hij besloot daarop de werkzaamheden per direct te staken.

De kruising is vrij ruim opgezet. Een verkeersdeskundige adviseerde de gemeente deze daarom te versmallen door meer groen aan te planten. Hiermee zou de snelheid van het verkeer getemperd kunnen worden. Oversteken zou eveneens makkelijker moeten worden door deze aanpak. Gister zou gestart worden met de aanpak, maar deze werd na de ontstane commotie direct gestaakt. De gemeente organiseert een inspraakavond in september om de wensen en behoeften van Wamelnaren ten aanzien van de verkeersoverlast te inventariseren.