Afbeelding
Foto: Vrijwilliger Marikenhuis

Nieuwe lotgenotengroepen Marikenhuis

17 mrt., 16:44 Mens

NIJMEGEN - Het Marikenhuis start vanaf eind maart vier nieuwe lotgenotengroepen. Praten over kanker is lastig. Buitenstaanders vinden het vaak moeilijk om over zo’n beladen thema te spreken. Binnen een lotgenotengroep is het vaak makkelijker om met elkaar te praten over zware onderwerpen. 

In een lotgenotengroep worden ervaringen gedeeld, steunen mensen elkaar en is er ruimte voor erkenning en acceptatie. Deelnemers aan de lotgenotengroepen ervaren veel her- en erkenning. Alle lotgenotengroepen worden begeleid door twee getrainde vrijwilligers. Vanaf eind maart gaan vier nieuwe lotgenotengroepen van start.

Bijeenkomsten
De bijeenkomsten van lotgenotengroep ‘als kanker niet meer te genezen is’ zijn op woensdag 29 maart, 12 en 26 april, 10 en 24 mei, 7 en 21 juni en 5 juli. De bijeenkomsten van lotgenotengroep ‘nabestaanden’ zijn op donderdag 6 en 20 april, 4 en 18 mei en 1 en 15 juni. De bijeenkomsten van de algemene lotgenotengroep zijn op dinsdag 11 en 25 april, 9 en 23 mei, 6 en 20 juni en 4 en 18 juli. De bijeenkomsten van de lotgenotengroep voor vrouwen met borstkanker zijn op dinsdag 18 april, 2, 16 en 30 mei, 13 en 27 juni en 11 en 25 juli.
Belangstellenden kunnen zich voor een van deze lotgenotengroepen opgeven op de website: www.marikenhuis.nl. Na aanmelding volgt voor een kennismakingsgesprek. Per bijeenkomst wordt een eigen bijdrage gevraagd van 2,50 euro.

Het Marikenhuis, het Nijmeegse inloopcentrum voor iedereen geraakt door kanker, is gevestigd aan de Slotemaker de Bruïneweg 163 in Nijmegen. Meer info: marikenhuis.nl.

Digitale krant