Bestuur herensociëteit Lauwe, v.l.n.r.: Gerrit Sepers, Chris van Oijen, André Lemmers, Jos van Wamel, Albert Hol en Rinus van Oss.
Bestuur herensociëteit Lauwe, v.l.n.r.: Gerrit Sepers, Chris van Oijen, André Lemmers, Jos van Wamel, Albert Hol en Rinus van Oss. Foto: John van Gelder

De Maas&Waler te gast bij Heerensociëteit Lauwe

Mens

BENEDEN-LEEUWEN - Afgelopen week waren uitgeverij de Maas&Waler en fotograaf John van Gelder te gast bij de Heerensociëteit Lauwe.

In oktober 2015 kwam een aantal voormalige leden van de Businessclub Maas en Waal tot het idee om een eigen club op te richten, speciaal voor oud-ondernemers. Er bleek voldoende animo en een aantal maanden later werd de Heerensociëteit Lauwe opgericht. De naam is bewust gekozen, met dubbele ‘e’, vanwege de oude spelling. Alle leden zijn ondernemer of ondernemer geweest en geboren, woonachtig of hun bedrijf hebbende of gehad hebbend in oud gemeente Wamel. De minimumleeftijd is 55 jaar. Inmiddels is de club uitgegroeid tot ruim vijftig leden.

Activiteit
Zo’n twintig keer per jaar wordt er een activiteit georganiseerd voor de leden, zoals bedrijfsbezoeken, presentaties en lezingen. De bedrijfsbezoeken worden in Maas en Waal georganiseerd, maar ook daarbuiten, zoals Nijmegen, Veenendaal en Oss. De presentaties zijn actueel en gaan bijvoorbeeld over beveiliging en zonne- en windenergie. De Heerensociëteit heeft al diverse prominenten weten te strikken. Zo zijn onder andere Olga Commandeur, Klaas Wilting en Johan van der Velde op bezoek gekomen om een lezing te geven. Afgelopen week waren de Maas&Waler en fotograaf John van Gelder te gast en werden de leden geïnformeerd over wat er allemaal komt kijken bij het uitgeven van een huis-aan-huis blad.

Neem voor meer informatie over Heerensociëteit Lauwe contact op met André Lemmers via: andreaslemmers@gmail.com.