Rinie van Haren.
Rinie van Haren. Foto: John van Gelder

Dialectporogramma Lûster ‘s efkes in Lauwe

Algemeen

BENEDEN-LEEUWEN - Oldskool Lauwe, de vereniging van actieve 50-plussers, heeft voor de komende weken weer diverse activiteiten op het programma staan. Eén van die activiteiten is het dialectprogramma Lûster ’s efkes op zaterdag 30 april; een afwisselend programma dat geheel in het Maos en Waolse dialect zal plaatsvinden. Regionaal amusement wordt deze middag verzorgd door het koor Ut Kum Vaneigus en de Maos en Waolse dichter Rinie van Haren.

Het koor Ut Kum Vaneigus zal niet direct bij iedereen herkenning oproepen maar als daarbij dan de uitleg volgt dat de leden de muzikale omlijsting bij de musicals van De Bewaorsmiense verzorgen, zal direct een groot publiek weten over wie het hier gaat. Naast het vertolken van een aantal grote succesnummers uit de bekende streekmusicals zal Ut Kum Vaneigus ook een aantal bekende popsongs en klassiekers ten gehore brengen die voorzien zijn van Maos en Waolse teksten. Luisteren naar de teksten is al een beleving op zich, maar er zijn zeker ook momenten dat er meegezongen kan worden.

Rijmelarij
Bij de leden van Oldskool Lauwe zal een aantal dialectgedichten van de hand van Rinie van Haren zeker bekend zijn. Enkele jaren geleden publiceerde de Lauwse dichter die gedichten in clubblad Ons Buukske. Tegenwoordig staat er wekelijks een dialectgedicht in de Maas&Waler. Vorig jaar november kwam zijn eerste gedichtenbundel Van Heure Zegge uit, die meteen al een groot succes werd. Op geheel eigen wijze zal Rinie deze middag een aantal van zijn gedichten in onvervalst Maos en Waols voordragen.

Lûster ’s efkes
Lûster ’s efkes vindt plaats op zaterdag 30 april in clubhuis Ons Huukske in Beneden-Leeuwen (ingang Seringenstraat). Het programma begint om 14.00 uur en duurt ongeveer tot 16.00 uur. De toegangsprijs bedraagt 2 euro per persoon.