Toon van Gelder en winnaar Theo Gerritse met het winnende werk
Toon van Gelder en winnaar Theo Gerritse met het winnende werk

Kunstwerk Theo Gerritse maakt fietskunstroute compleet

Mens

BENEDEN-LEEUWEN - Afgelopen zondag is de laatste elektriciteitskast, op de markt van Beneden-Leeuwen, van fietskunstroute Maas en Waal beplakt en feestelijk geopend. Een initiatief van de Stichting Kunst Maas en Waal. Nu is deze fietskunstroute helemaal voltooid. Op 15 juni 2014, bijna twee jaar geleden werd deze route feestelijk geopend door de wethouders Bert van Swam en Sander Bos.

Theo Gerritse uit Ewijk won de themaprijs van de Kunstprijs Maas en Waal 2014, uitgereikt in januari 2015, met zijn albasten appel en de prijs was dat de laatste nog resterende elektriciteitskast van de kunstroute beplakt zou worden met een afbeelding van zijn kunstwerk. Theo Gerritse is geboren in 1956 en heeft zich door zelfstudie ontwikkeld. Hij is een autodidact kunstenaar in ruimtelijk werk, zowel in steen, brons als metaal.

De fietskunstroute gaat langs 35 kunstwerken op elektriciteitskasten in de gemeente West Maas en Waal. De route is 24 kilometer lang en laat alle stromingen binnen de kunstgeschiedenis zijn. Het is een knooppuntenroute die in principe vanaf elk knooppunt gevolgd kan worden. De route is destijds mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van de gemeente West Maas en Waal en het Prins Bernhard Cultuurfonds dat een initiatief is van de Stichting Kunst Maas en Waal.

De kunstwerken geven een breed overzicht van de bestaande kunststijlen. Voor meer informatie www.facebook.com/kunstroutemaasenwaal.