Leerlingen aan de slag tijdens de Doe dag van vmbo On Stage.
Leerlingen aan de slag tijdens de Doe dag van vmbo On Stage. Foto: Huisman Etech Experts

Nieuw praktijkvak voor vmbo-t leerlingen

Algemeen

DRUTEN - Met ingang van volgend schooljaar introduceert Pax een nieuw praktijkvak, speciaal voor vmbo-theorie leerlingen. De kern van het nieuwe vak is dat bovenbouwleerlingen echte opdrachten van bedrijven en instellingen gaan uitvoeren. 

Om goed voorbereid te zijn op het nieuwe schooljaar start komende maand een pilot. De huidige derdejaars vmbo-theorie leerlingen maken voor opdrachtgevers een 3d-bedrijfsfilm. Meewerkende bedrijven zijn Hoppenbrouwers, Huisman Transport, Bogerd, Willems Boven-Leeuwen en Zorggroep Maas en Waal.

Voor leerlingen die volgend jaar dit nieuwe examenvak kiezen, staan in totaal vijf projecten op het programma. Per project verschillen de onderwerpen en de opdrachtgevers. Pax heeft zelf ideeën voor opdrachten waarmee ze potentiële opdrachtgevers gaat benaderen. Daarnaast zou de school ook graag met bedrijven en instellingen uit Maas en Waal projecten schrijven.

Met het invoeren van een praktijkvak op vmbo-theorie wil Pax leerlingen in de gelegenheid stellen ervaring op te doen in verschillende onderdelen van de arbeidsmarkt en de samenleving.