Leerlingen Pax Christi College bij het Glazen Huis in Nijmegen
Leerlingen Pax Christi College bij het Glazen Huis in Nijmegen Foto: Henri Maillé

Leerlingen Pax brengen mooie cheque naar het Glazen Huis

Algemeen

MAAS EN WAAL - Afgelopen vrijdag, 22 december, liepen zo’n tweehonderd leerlingen vanaf Pax Junior in Beneden-Leeuwen over de dijk richting Nijmegen om een mooie cheque te overhandigen bij het Glazen Huis. 

De actie 3FM Serious Request speelde zich dit jaar af in Nijmegen. Van 18 tot en met 24 december betraden de 3FM-dj’s het Glazen Huis op de Grote Markt om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor Stichting ALS Nederland. 

Acties

De week voorafgaand aan de kerstvakantie hadden leerlingen samen met docenten op de drie locaties van het Pax Christi College allerlei activiteiten op touw gezet om geld in te zamelen. Van de verkoop van koekjes tot het wassen van auto’s, het verkopen van pennen en ga zo maar door. Een inzamelingsactie tijdens het Dickens Festijn, medio december, leverde al een bedrag van 1.500 euro op. 

Estafetteloop

Vrijdag 22 december, klokslag 08.00 uur ging de estafetteloop van start bij Pax Junior in Beneden-Leeuwen. Het startschot werd gegeven door de locoburgemeester van West Maas en Waal, Rob Reuvers.
De leerlingen liepen over de dijk richting Druten, waar leerlingen van Pax vmbo en Pax havo/vwo aansloten. Onder soms barre weersomstandigheden legden de leerlingen, in estafettevorm, een afstand van 25 kilometer af.

Rond 12.00 uur kwamen alle leerlingen samen bij de Lange Hezelstraat in Nijmegen om vervolgens gezamenlijk de laatste kilometer tot de Grote Markt te lopen. De dj’s volgden de estafetteloop via een livestream op YouTube en wachtten de sportievelingen op. Ze werden met groot applaus verwelkomd bij het Glazen Huis. 

Cheque

Namens het Pax Christi College werd een cheque van maar liefst 15.055 euro aan de dj’s overhandigd.

Leerlingen worden geïnterviewd tijdens het overhandigen van de cheque.
Leerlingen Pax Christi College overhandigen de cheque bij het Glazen Huis in Nijmegen
Leerlingen Pax Christi College overhandigen de cheque bij het Glazen Huis in Nijmegen
Leerlingen Pax Christi College overhandigen de cheque bij het Glazen Huis in Nijmegen