Zonsondergang bij de Molen in Maasbommel.
Zonsondergang bij de Molen in Maasbommel. Foto: Reinier Jansen

Update opvanglocatie Maasbommel

Algemeen

WEST MAAS EN WAAL – Wethouder Marieke van den Boom heeft dinsdag 10 januari, aan het eind van het RondeTafelGesprek in het gemeentehuis, een update gegeven omtrent de mogelijke huisvesting van Oekraïense vluchtelingen in Maasbommel.

Wethouder Van den Boom: ‘We hebben vandaag besloten uitvoering te geven aan het vonnis van de rechter, we betalen de huur van het pand in Maasbommel. Op dit moment is daar nog niemand gehuisvest, maar we betalen de huur, dat is waar het vonnis van de rechter over ging. Dit klinkt misschien nogal breed, maar ik zeg nu nog niet dat we hier mensen gaan huisvesten. We gaan kijken hoe we hier verder invulling aan gaan geven. We gaan als gemeente niet in beroep tegen het vonnis, dat heeft geen zin, omdat de uitkomst waarschijnlijk hetzelfde resultaat geeft.’

Kort geding

Dinsdag 12 december diende een kort geding over een conflict tussen de gemeente West Maas en Waal en de heer L. Karahan over een mogelijke opvanglocatie aan de Raadhuisdijk in Maasbommel. Het pand, een aankoop van de heer Karahan met het doel er vluchtelingen te vestigen, stond ter discussie omdat het college van burgemeester en wethouders tijdens een informatieavond voor omwonenden spontaan besloot om de villa aan de Raadhuisdijk niet voor vluchtelingenopvang in te zetten. Aan het besluit lagen praktische bezwaren ten grondslag over verkeersveiligheid, gebrek aan parkeerruimte en overlast voor omwonenden.

Door Addy de Meij