Afbeelding
Foto: John van Gelder

Open dag Brandweer Maasbommel

Algemeen

MAASBOMMEL - Zondag 25 juni houdt de Brandweer Maasbommel Open Dag. Tussen 9.00 en 16.30 uur is iedereen welkom aan de Kapelstraat 21 in Maasbommel.

Jong en oud is welkom. Heb je altijd al willen weten wat de brandweer precies doet? De vrijwilligers leggen het je graag uit tijdens de rondleiding. Er zijn tijdens de Open Dag demonstraties over brand en technische hulpverlening. Er zijn verschillende voertuigen te zien die de brandweer gebruikt. Uiteraard mogen bezoekers hier ook in gaan zitten. 

Voor de kinderen zijn er allerlei spelletjes te doen en is er een kleurwedstrijd. Bezoekers kunnen ervaren hoe snel een woningbrand gaat in ‘het huis van de familie Van der Werf’. Ook vertellen de vrijwilligers je graag meer over brandpreventie en hoe een gasexplosie ontstaat.

Nieuwe collega’s
De post in Maasbommel bestaat momenteel uit 18 goed opgeleide personen. Het verzorgingsgebied loopt van Alphen tot Batenburg en van Maasbommel tot Altforst. De Brandweer kan nog wel wat extra hulp gebruiken. Vooral mensen die binnen vijf minuten bij de kazerne kunnen zijn worden van harte uitgenodigd te reageren.

Kijk voor meer informatie op: www.brandweer.nl/kazerne/maasbommel.