Afbeelding
Foto: Gemeente West Maas en Waal

Authentieke lantaarnpalen voor Hanzestad Maasbommel

22 feb., 14:47 Algemeen

MAASBOMMEL - Aan de karakteristieke Raadhuisdijk in Maasbommel zijn twintig lantaarnpalen vervangen voor authentieke lichtmasten met armaturen die passen bij het Hanze-verleden. Op deze manier wordt de zichtbaarheid van Hanzestad Maasbommel steeds meer versterkt.

Daarnaast zijn door Maasbommel heen aan vijfentwintig lantaarnpalen schildjes in de vorm van het Hanze-logo gemonteerd. De schildjes geven de route weer van een leuk ommetje door Hanzestad Maasbommel. Het ommetje start bij het Hanzehuys, gaat langs de Blauwe Kamer, over de Raadhuisdijk en dan via de Bovendijk weer terug naar het Hanzehuys.

Ook zijn de borden bij de in- en uitgangen van Maasbommel voorzien van een mooie toevoeging. Plaatselijk kunstenaar Hein van Houten ontwierp een bord waardoor bezoekers meteen zien dat Maasbommel echt de kleinste Hanzestad van Nederland is!

Meer bezoekers voor Hanzestad Maasbommel
De kosten worden gedeeltelijk gefinancierd vanuit het regionaal investeringsfonds. Daarnaast ontving een actieve werkgroep subsidie voor het projectplan ‘Meer munt met Hanzestad Maasbommel’. Het doel is om meer bezoekers te trekken naar het recreatiegebied en de Hanzestad. Ondernemers trekken samen op om het verhaal van de Hanzestad uit te dragen. Dat doen ze door onder andere speciale arrangementen, producten en verhalen vertellen over het gebied.

Digitale krant