DIO'30 in actie tegen Union.
DIO'30 in actie tegen Union. Foto: Twan van der Zandt

Verlies voor hardwerkend DIO’30

De voortekenen leken deze middag gunstig, want ondanks de blessureperikelen waren de resultaten de afgelopen weken voor de Drutenaren positief te noemen. Toch was het Union dat met offensief spel DIO’30 de wil oplegde. De Nijmeegse opponent deze middag heeft een plaats in de subtop en maakte die klassering deze middag volledig waar.

In de 1e helft hadden de Nijmegenaren meer balbezit, maar ze wisten de kansen niet te verzilveren. En het moet gezegd, verdedigend ging het de Drutenaren met Gijs Lamers als betrouwbare doelman in de 1e helft goed af. Tot aan de rust werd er niet gescoord.

Doellat voorkomt voorsprong DIO’30
In de 2e helft een fel spelend DIO’30 dat volop ten aanval trok. De Drutenaren hadden de pech dat in de 47e minuut de doellat de Nijmenaren redding bracht en zodoende de 1-0 werd voorkomen. Gaande het verloop in de 2e helft wist Union zich onder de Drutense druk uit te spelen. Een tegenvaller voor DIO’30 was dat uit een onoverzichtelijke situatie in het doelgebied, Union in de 60e minuut de score op 0-1 wist te brengen. Daarmee was de gifbeker nog niet leeg, want in de 68e minuut werd uit een vrije trap op de rand van de 16, de voorsprong door Union op fraaie wijze verdubbeld naar 0-2. Enkele minuten later was het Tobias Vonk die geblesseerd het veld moest verlaten. Hij werd vervangen door Coen Barten. DIO’30 bracht in de 75e minuut nog wel een drietal wissels in doch dit bracht geen verandering in het spelbeeld.

Klassebehoud wordt moeilijk
Helaas deze middag ondanks een strijdend DIO’30 een verdiende nederlaag tegen de Nijmeegse opponent. We blijven in de onderste regionen. Klassebehoud zal een moeilijke opgave worden, ook gezien de resultaten van de andere staartploegen. Op 16 april de eerstvolgende wedstrijd uit tegen DCS Zevenaar. Hopelijk is een goed resultaat mogelijk, zoals uit enkele weken terug bij DVC26.