Afbeelding
Foto: Muziekvereniging Eendracht

Niels Gijsbers Maestro 2023

Algemeen

AFFERDEN - Zaterdagavond 1 april was het spannend in dorpshuis de Meent in Afferden. In een uitverkochte zaal streden 5 onervaren dirigenten om te titel Maestro 2023. Het Maestro concert werd georganiseerd door het fanfareorkest van Muziekvereniging Eendracht.

Een maand geleden volgden de 5 Maestro’s de eerste dirigeer workshop die werd gegeven door de dirigent Rens van Leeuwen. Dirigeerschema’s, houding, gezichtsuitdrukking, versnellen en vertragen, het kwam allemaal aan bod. Elke Maestro kreeg een buddy toegewezen waarmee ze konden gaan oefenen om vervolgens na 2 weken de volgende workshop te volgen.

Zaterdagavond was hét moment waarop de Maestro’s hun dirigeer kwaliteiten konden laten zien tijdens het dirigeren van 2 muziekstukken. Kirsten de Lorijn en Roel van Beuningen vormden de jury en gaven de Maestro’s feedback na elk optreden. De spanning was van de gezichten van Wethouder Gérard de Wildt, Marinka Faassen, Prins Brian d’n urste, Niels Gijsbers en Els Croonen af te lezen en tegelijkertijd genoten ze volop van dit muzikale avontuur.

Zowel de juryleden en orkestleden waren van mening dat Niels Gijsbers de titel van Maestro 2023 verdiende. Hij hanteerde een bijna perfect dirigeer schema en straalde rust uit volgens de jury. Het aanwezige publiek én alle muzikanten genoten van de professionele organisatie van het Maestro concert. Het fanfareorkest gaat zich vanaf nu voorbereiden op een concoursdeelname in november van dit jaar.

Afbeelding