Afbeelding
Foto: Barbara van Beuningen

Fanfare-orkest en Drumcombinatie behalen goede concoursresultaten

Algemeen

Het fanfare orkest olv Paul Gils nam op zondag 12 nov deel aan het KNMO concours in het muziekcentrum in Enschede. Met maar liefst 9 jeugdige debutanten ging het fanfareorkest vol vertrouwen op podium op. Het fanfareorkest kwam uit in de 2e divisie en bracht met veel plezier het concoursprogramma ten gehore. Na het optreden kwam het orkest en dirigent Paul van Gils met een goed gevoel van het podium en was het wachten op de uitslag. Met een puntenaantal van 85,25 behaalde het fanfareorkest een eerste prijs met promotie naar de 1e divisie. Dit puntenaantal en de lovende woorden van de jury zijn een hele mooie opsteker voor het bloeiende en verjongende fanfareorkest van Eendracht.

Zondag 26 november was het de beurt aan de slagwerkgroep Drumcombinatie Afferden-Puiflijk, een samenwerking van Eendracht en Arezzo. Zij reisde af naar het Limburgse Heel om daar samen met hun instructeur Melvin Puijn het concoursprogramma ten gehore te brengen. Net zoals bij het fanfareorkest vergezelde bij de DCAP ook een groot aantal jeugdige leden het muziekgezelschap. De DCAP kwam uit in de 3e divisie en bracht een super divers programma ten gehore. Alle slagwerkers waren super geconcentreerd en genoten op het podium van hun optreden. De jury beoordeelde het optreden met 87 punten, een eerste prijs met promotie!

Zowel het fanfareorkest van Eendracht als de Drumcombinatie Afferden Puiflijk is super trots op de behaalde concoursresultaten. Met name omdat zowel in het fanfare orkest als in de DCAP een groot aantal jeugdige muzikanten meespeelden.