Willie Appeldoorn, Geri van Zwam en Mariecke Schipper.
Willie Appeldoorn, Geri van Zwam en Mariecke Schipper. Foto: John van Gelder

Pleinpop breidt uit met benefietconcert

Algemeen

ALPHEN - In de weilanden verschijnen weer borden met de aankondiging van Pleinpop in het weekend rond 15 april aanstaande. Een evenement dat inmiddels grote regionale bekendheid en aantrekkingskracht heeft. En dit jaar, de 21e editie, zit er nog een extra verrassing in het programma.

Pleinpop: met zoals gebruikelijk op vrijdag bekende bands die optreden, op zaterdag het ‘Hollands Feestje’ en op zondag de ‘Familiedag’. 

Orkest Koninklijke Luchtmacht
Maar tijdens de komende editie, en wel op donderdag 13 april, zal het Orkest Koninklijke Luchtmacht – vergezeld van drie zangeressen – een swingend optreden geven voor maximaal 2000 gasten. Leuk detail: bezoekers kunnen bij binnenkomst meebeslissen over het repertoire die avond. Het concert kwam tot stand omdat de Rotary club Maas en Waal al enige tijd op zoek was naar een te organiseren evenement waarbij de opbrengsten naar een goed doel gaan, legt Mariecke Schipper, voorzitter van de Rotaryclub uit. De club zocht contact met de voorzitter van Pleinpop, Willie Appeldoorn, die direct enthousiast was. Het goede doel was ook snel duidelijk, namelijk het AED-netwerk in Alphen, waarvan Geri van Zwam de kartrekker is.

De AED’s in Alphen
Geri van Zwam nam in 2010 de zorg voor de AED’s in zijn dorp over van Tiny Hooymans en hij doet dit samen met Tonny Wygerse. Geri zegt: ‘Er zijn nu tien AED’s in Alphen waarvan acht die 24/7 beschikbaar zijn en twee tijdens de openingstijden van Voetbalclub AVIOS en bij Camping de Schans. Op zich een mooi aantal maar ze zijn nu echt een keer aan vervanging toe omdat ze vijftien jaar of ouder zijn. Dan werken ze nog wel maar er zijn geen updates meer te krijgen. En omdat een nieuwe AED ongeveer 1500 euro kost, zijn we erg blij dat vervanging van de AED’s het goede doel is geworden. En mocht er nog meer financiële ruimte komen dan besteden we dat aan het geven van cursussen aan inwoners van Alphen om de AED’s te bedienen’.

Een enorme macht vrijwilligers
Er zal in de media nog het nodige gezegd gaan worden over Pleinpop dit jaar, maar het is goed te beseffen dat een dergelijk evenement een heel professionele aanpak vraagt. En er zijn maar liefst 150 vrijwilligers die veertien dagen volop bezig zijn met het opbouwen en afbreken daarna en de vele werkzaamheden tijdens het festival. Willie Appeldoorn zegt: ‘ik ben enorm trots op die vele vrijwilligers en de goede samenwerking tussen al deze partijen. Bovendien verloopt alles in goede harmonie en is het ook nog eens gezellig’.

Kaartverkoop
Kaarten voor het benefietconcert kosten 10 euro. De volledige opbrengst gaat naar het AED-netwerk in Alphen. Het concert begint om 20.00 uur en duurt tot 22.30 uur. Er zijn deze avond zitplaatsen. Kaarten zijn te koop via www.pleinpop.nl/tickets en bij de volgende verkooppunten: De Tingieterij en Dorpshuis De Hucht (Alphen) en GBI Dick Smits (Dreumel).

Door Elly Bruns