Pleinpop-team.
Pleinpop-team. Foto: Reinier Jansen

Voorbereidingen gestart voor twintigste editie Pleinpop

Cultuur

ALPHEN – Het is al weer twee seizoenen geleden dat er artiesten op het podium bij Pleinpop in Alphen stonden. Het bestuur vertrouwt erop dat het evenement dit jaar wel weer door kan gaan. Zij zijn al maanden bezig met de voorbereidingen en de samenstelling van het programma. Aan de artiestenkeuze zal het zeker niet liggen en de bezoekers hebben er ook weer zin in. De online kaartverkoop, die onlangs is gestart, loopt boven verwachting. 

‘Het voelt wel min of meer als een nieuwe start en het is onmogelijk om in te schatten hoe we er in april met het land voorstaan. We vinden het heel spannend, in positieve zin dan wel te verstaan,’ vertelt Willie Appeldoorn. ‘We hebben vorig jaar de knoop doorgehakt om ervoor te gaan en vanaf juli zijn we met de voorbereidingen gestart, want we wilden uiteraard weer een programma kunnen bieden met topartiesten.’

Artiesten
Dit doel is behaald, want men contracteerde artiesten die garant staan voor feest. Zo zullen Maan, Davina Michelle, Samantha Steenwijk, Tino Martin, John West, het Feestteam, tributeband Abba-fever en vele anderen het podium betreden.

Vrijwilligers
Pleinpop leeft nog volop onder de bevolking. Het bestuur verwacht dan ook dat alle honderdvijftig vrijwilligers binnenboord zijn gebleven en willen helpen bij de opbouwwerkzaamheden en tijdens de festivaldagen. Het bestuur heeft dit jaar extra handen, want drie nieuwelingen gaan proefdraaien en nemen na Pleinpop de stoel van twee zittende leden over.

Nieuwe locatie
‘We gaan overigens vanaf dit jaar de feesttent op een andere locatie opbouwen, want we waren na zoveel jaren toe aan een nieuwe tent,’ merkt Willie op. ‘Hetzelfde formaat bleek niet meer te koop en we kwamen voor een keuze te staan. Op het Plein blijven met een kleinere - of naar de Loswal met een grotere tent. We kozen voor de grotere versie. Deze verhuizing is waarschijnlijk prettiger voor aanwonenden van het plein, omdat ze nu minder overlast zullen ervaren.’

Meer informatie
Pleinpop is dit jaar gepland op 8, 9 en 10 april. Uiteraard zijn alle ontwikkelingen, waaronder ook de coronamaatregelen voor de komende tijd, via (social) media of op de website www.pleinpop.nl te volgen.

Door Elly Hagen