Oogstfeest D'n Hof
Oogstfeest D'n Hof Foto: Piet Donkers

Open Dag moestuin D’n Hof trekt veel bezoekers

25 sep., 18:35 Algemeen

WAMEL - Zondag 25 september organiseerde moestuinvereniging D’n Hof haar eerste oogstfeest. Passende nieuwsgierigheid en het mooie herfstweer hadden vele Maas en Walers doen besluiten een bezoek aan de dorpsmoestuin te brengen. De organisatie kijkt daarom terug op een welgeslaagde dag. Een dag waarmee men de bezoekers weer een beetje meer bewust heeft weten te maken van wat voor moois de natuur ons te bieden heeft.

De aanwezige klompenmaker, mandenmaker en imker vertelden vol passie over hun beroep. Zowel de kinderen, als de volwassenen wisten zijn minutenlang te boeien met hun verhalen en demonstraties.

Proeverijen
Tijdens hun rondgang over D’n Hof werden de bezoekers getrakteerd op heerlijke appel-, wortel- en courgettetaart, pompoensoep en verschillende jams en chutneys. De proeverijen werden door de bezoekers zeer gewaardeerd. Zij vonden dan ook gretig aftrek. Tevens werd er uitleg gegeven over inmaken, wecken en het drogen van groenten.

Natuurorganisatie IVN Maas en Waal, dat ook over een tuintje op D’n Hof beschikt, vertelde over de doelstellingen van de vereniging en onder andere over het belang van de versterking van de biodiversiteit in de natuur.

Voor alle bezoekers was er de gelegenheid om een leuk boeket samen te stellen. Hierbij werden zij geholpen door een aantal leden van de club. Kinderen konden zich uitleven op de berg pompoenen die de tuinders hadden verzameld.

Naast de leuke, bonte en goed verzorgde tuintjes van de tuinders zelf, was er ook een kleine expositie ingericht met werken die geïnspireerd zijn op de natuur. 

Aan het einde van het bezoek liepen de meeste bezoekers nog even langs het groentestalletje. Daar kon er nog eens lekker worden gewinkeld. Er lag een breed assortiment uitgestald waaronder wortels, pastinaken, koolrabi, rode biet, schorseneren, prei en diverse soorten appels en overheerlijke stoofperen. 

Oogstfeest D'n Hof
Digitale krant