Afbeelding
Foto: Dorpsmoestuin D'n Hof

Oogstfeest Dorpsmoestuin D’n Hof

22 sep, 09:02 Verenigingen

WAMEL - Dorpsmoestuin D’n Hof organiseert op zondag 25 september een oogstfeest. Het groei- en bloeiseizoen loopt op zijn einde. De ruim zeventig tuinders willen nog eenmaal aan een breed publiek laten zien wat er zoal groeit en bloeit in hun tuintjes. 

De organisatie heeft voor de bezoekers een aantal leuke activiteiten op het programma staan.

Groentestal en proeverijen
Op het terrein staat een groentestalletje, waar bezoekers terecht kunnen voor groenten en kruiden die op D’n Hof zijn verbouwd. Hieronder zijn ook een aantal vergeten groenten, zoals pastinaak en schorseneren. Verder kan er geproefd worden van een aantal producten gemaakt van ingrediënten uit de moestuin, zoals een heerlijk pompoensoepje, vruchtensapje of taartje.

Workshops
Tijdens het oogstfeest is het mogelijk om je eigen boeket bloemen samen te stellen. Voor mensen die komend jaar zelf bloemen willen zaaien zijn er gratis zakjes bloemenzaad beschikbaar.

Speciaal voor kinderen is er de mogelijkheid om hun creativiteit te tonen bij het bewerken van pompoenen. Voor beide activiteiten geldt dat je daarbij wordt geholpen door enkele leden van de vereniging. 

Ambachten
Meervoudig Nederlands kampioen klompenmaken Frans van Kuijk zal de bezoeker deze dag informeren over het vervaardigen van klompen. Met veel passie weet hij te vertellen over dit mooie oude ambacht; een ambacht dat in de geschiedenis van Maas en Waal een belangrijke betekenis heeft gehad. Ook het mandenvlechten was in vroeger tijden een beroep dat in deze streek werd uitgeoefend. Vincent Struik vertelt en laat zien hoe dat in zijn werk ging. Imkerij Drie Linden is aanwezig om uitleg te geven over het maken van honing.

Natuurorganisaties IVN Maas en Waal en Streekbeheer Rijk Maas en Waal zijn ook te vinden op het oogstfeest. Deze organisaties vertellen bezoekers onder andere over het belang van het verbeteren van biodiversiteit voor de leefomgeving. Tot slot is er een expositie van een aantal werken van Wilma van den Heuvel. Haar werk is geïnspireerd op flora en fauna.

Belangstellenden zijn zondag 25 september van harte welkom tussen 11.00 en 13.00 uur.

Dorpsmoestuin D'n Hof
Digitale krant