De nieuw aangelegde Invictusstraat die naar sporthal De Gelenberg, jeugdhonk Place2Be en het zwembad leidt.
De nieuw aangelegde Invictusstraat die naar sporthal De Gelenberg, jeugdhonk Place2Be en het zwembad leidt. Foto: Gerrit Jan Riedstra

Nieuwe route naar zwembad Gelenberg

Algemeen

DRUTEN - Officieel wordt de nieuwe Invictusweg niet geopend, maar vanaf heden is zwembad De Gelenberg alleen bereikbaar over die pas aangelegde weg met fietspad. Alleen de voetbal- en tennisvereniging zijn via de parkeerplaats van DIO’30 bereikbaar.

De bouwvergunning van Sportcentrum De Gelenberg is in juli verleend. Aannemer Van der Horst begint komende maand met de nieuwbouw. Hoe hoog de investering voor de gemeente zal worden is onzeker, gezien de forse inflatie en gestegen prijzen voor grondstoffen. Er is een reservepotje, maar of dat toereikend zal zijn voor het nieuwe prijskaartje is onbekend.

De sporthal gaat uit vier zalen bestaan: drie sportzalen en een turnhal. In overleg met Druturnia en Pax Christi is de vaste inrichting tot stand gekomen. Pax Christi zorgt verder voor een klimwand en verhuist de losse sportmaterialen naar de nieuwe locatie. 

Wanneer de bouw gereed is, naar verwachting in 2024, begint de sloop van het zwembad. De gemeente is nog op zoek naar een exploitant. Deze verplicht zich het huidige personeel over te nemen en de tarievenstructuur over te nemen die de gemeenteraad in juni vorig jaar vaststelde. Daarin staan onder meer huurprijzen van verenigingen en een eenmalige verhoging van de huurtarieven van tien procent in 2024.

Artist impression sportcentrum De Gelenberg
Artist impression sportcentrum De Gelenberg
Artist impression sporthal De Gelenberg
Artist impression zwembad.