Afbeelding
Foto: Henk van Coolwijk
in beeld

Laag water in de Strang

15 aug, 12:01 Algemeen

BENEDEN-LEEUWEN - Het is volgens mij bijna ieder wel een keertje raak dat het water in de Strang te Ben. Leeuwen of te hoog dan wel te laag staat. En geloof mij dat is voor de mensen die bijvoorbeeld in die woonarken wonen erg lastig, ook om bijvoorbeeld het evenwicht te bewaren, alhoewel het scheef hangen hier nog wel mee valt.

Door Henk van Coolwijk

Iedereen zowel mens als dier (vissen kunnen niet zonder) hebben op hun manier toch last van die lage waterstand, ook zijn er dieren die het lage water zien als een makkelijk “buffet”.
Kijk ook eens naar de beroeps scheepvaart die hebben er ook flink last van want die nemen nu bij deze waterstand maar een klein gedeelte vracht mee tegenover bij normale waterstand.
Wat de woonarken in de Strang betreft, misschien krijgen ze het nog eens voor elkaar om deze watergeul eens te laten uitbaggeren. Want zolang als er geen regen valt in Nederland of omringende landen zullen ze op het droge blijven liggen.
We moeten alweer enkele jaren terug dat we voor het laatst deze lage waterstand hadden, nog even geduld. Toepasselijk wat geduld betreft is het gezegde.
“Ook de schildpad haalde de ark van Noach”.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
!
Digitale krant