Afbeelding
Foto: Roland van Berne
kamperen kun je leren

Alles draait om een goede voorbereiding

12 aug, 10:46 Algemeen

Beuningenaar Roland van Berne en zijn vrouw Dorine zijn fanatieke kampeerders. Aanvankelijk met de tent, later met de caravan, waarvan ze er al meerdere versleten hebben. Deze zomer delen ze in de Maas&Waler hun kijk op kampeerders, de vakantievoorbereiding en handige (kampeer)tips. De tweede aflevering gaat over de voorbereiding.

‘Een goede voorbereiding is het halve werk. Dat geldt ook voor (gaan) kamperen. Ik heb de afgelopen jaren mensen vaak in een impuls voor kampeervakantie zien kiezen. Vervolgens wordt er een kampeermiddel gekocht, én een complete kampeeruitrusting. En dan weet je nog niet eens of het je wel bevalt, op zo’n camping. Mijn tip is om eerst maar eens naar verschillende campings (of glampings) te gaan en daar een accommodatie te huren. Ik denk oprecht dat je qua prijs gunstiger uit bent dan dat je alle kampeerbenodigdheden voor dat ene jaar aanschaft. Je zag in de coronaperiode dat mensen, ook niet-kampeerders, massaal campers en caravans aankochten. De prijzen gingen door het dak. Met name de niet-kampeerders houden de camping toch weer voor gezien. Ik vermoed dan ook dat de prijzen van de luxere kampeermiddelen eind dit jaar echt wel weer gaan zakken.

Trouwens, als je op termijn besluit een caravan of camper aan te schaffen; zorg dan eerst dat je stalling op orde is. Er is landelijk een groot tekort aan stallingsruimte, soms moeten mensen tientallen kilometers rijden om hun kampeermiddel kwijt te kunnen. Wat ook wel handig is om vooraf te regelen; een goede verzekering voor pech onderweg. Lees ook de kleine lettertjes, en let er bijvoorbeeld ook op dat niet alleen de auto wordt afgesleept in geval van pech, maar ook de caravan.’

!
Digitale krant