Eerste gezin neemt intrek in chalet op Asdonckterrein.
Eerste gezin neemt intrek in chalet op Asdonckterrein. Foto: Gemeente Beuningen

Eerste bewoners noodopvang Asdonck

Algemeen

BEUNINGEN - Op maandag 25 juli zijn de eerste twee chalets van de Noodopvang Asdonck in Beuningen in gebruik genomen. Het gaat om twee Oekraïense gezinnen van vijf en drie personen. Deze vluchtelingen woonden eerst bij gastgezinnen. Burgemeester Daphne Bergman overhandigde de sleutels aan het eerste gezin.

In totaal staan er straks 41 chalets, voor maximaal 5 jaar. De komende weken zullen de overige chalets één voor één beschikbaar komen. 

Op 9 mei is de gemeente begonnen met het opschonen van het terrein; de puinverharding is in depot gezet. Op 16 mei ging de eerste ‘schop’ in de grond en is begonnen met de grondwerkzaamheden. Daarna volgde het plaatsen en aansluiten van chalets. Naast chalets staan er ook twee algemene units; in één unit is een informatiepunt voor de vluchtelingen gevestigd. Daar is ook vergaderruimte. In de andere unit staan wasmachines en drogers. De paadjes zijn aangelegd. De nieuwe uitweg en het trottoir aan de kant van de Waardhuizenstraat is ook af. De beplanting op en rond het terrein volgt als het wat minder warm is. 

Noodopvang Beuningen
Vaak wonen er meerdere gezinnen in een chalet. De chalets zijn namelijk voor zes personen. De gezinnen wassen en koken zelf. In eerste instantie stromen mensen door via de crisisopvang. Maar als er plek is kan het ook rechtstreeks vanuit gastgezinnen. Daarom hebben we een wachtlijst aangemaakt. De vluchtelingen die belangstelling hebben, melden zich aan door een mail te sturen naar noodopvangasdonck@beuningen.nl met daarin:de namen / geboortedata / gezinssamenstelling / dieren / medische bijzonderheden / contactgegevens.Wij zetten ze dan op de wachtlijst.