Het Asdonck-terrein in Beuningen.
Het Asdonck-terrein in Beuningen. Foto: Inge Hondebrink

Open Dag Noodopvang Asdonck

Algemeen

BEUNINGEN - Op het Asdonck-terrein wordt een noodopvang voor vluchtelingen uit Oekraïne gerealiseerd. Momenteel worden er op de locatie chalets geplaatst. Ook worden er voorzieningen aangelegd. Op zaterdag 9 juli is er een open dag, om iedereen de gelegenheid te geven een kijkje te komen nemen op het terrein.

Op het Asdonck-terrein komen 41 chalets te staan. Zodra alle chalets geplaatst zijn, worden ze ingericht en aangesloten (gas, water, elektriciteit). Op het terrein komt ook een ruimte met een informatiepunt en een beheerder. Verder worden parkeerplaatsen en groenstroken aangelegd.

Op zaterdag 9 juli van 13.00 tot 15.00 uur is er een open dag op het Asdonck-terrein. Inwoners van de gemeente Beuningen en andere belangstellenden zijn van harte welkom om een kijkje te komen nemen. De inrichting is dan nog niet helemaal af, maar er zijn wel twee chalets klaar voor bezichtiging. Ook is er informatie te krijgen over wat de noodopvang precies inhoudt. Aanmelden voor de open dag is niet nodig.

De noodopvang duurt maximaal vijf jaar. Met het opzetten van de noodopvang, sloot de crisisopvang in sporthal De Tinnegieter. De laatste vluchtelingen vertrokken zaterdag 25 juni naar opvanglocaties op andere plekken in het land. Meer informatie over opvang van vluchtelingen in Beuningen: beuningen.nl/oekraine