Maasbommelaars Jack van Lent, Marijke Bouwhuis, Rene en Rees Petit.
Maasbommelaars Jack van Lent, Marijke Bouwhuis, Rene en Rees Petit. Foto: John van Gelder

Voormalige wachtpost omgetoverd tot zomerterras

Algemeen

MAASBOMMEL - Onder grote belangstelling is afgelopen vrijdag het nieuwe Maasbommelse zomerterras ‘De Loswal Maasbommel’ geopend. De voormalige wachtpost van de Rijkspolitie, aan de rand van de Gouden Ham, is het afgelopen halfjaar opgeknapt en omgetoverd tot horecalocatie. 

Het gebouw, eigendom van Uit®waarde, was de afgelopen jaren slechts in gebruik als uitvalsbasis voor de schippers van het voetveer/fietspontje. Het gebouwtje raakte echter steeds meer in verval. Maasbommelaars Jack van Lent en Marijke Bouwhuis zagen wel horecakansen op deze prachtige locatie en gingen een jaar jaar geleden aan de slag om hun droom te realiseren. Zonder enige horeca-ervaring was het toch een hele klus om de vergunningen rond te krijgen, het concept en de inrichting te bepalen. Een paar maanden geleden stapten ook Maasbommelse vrienden René en Rees Petit in.

De afgelopen tijd is er hard gewerkt om het pand op te knappen. Uit®waarde verving het dak, en knapte het terras op. Samen met een plaatselijke aannemer is het pand volledig gerenoveerd. Het resultaat mag er wezen; een sfeervolle stek in strandstijl, met een hoger gelegen zomerterras waar je onder het genot van een hapje en een drankje kunt genieten van een fantastisch uitzicht over de Gouden Ham. Er is altijd wel iets te zien en te beleven rondom ‘De Loswal Maasbommel’. Verder zijn er plannen om op het benedenterras aan het water loungeplekken te realiseren. 

Aan de achterkant van De Loswal, te zien vanaf de dijkzijde, is een muurschildering aangebracht, als onderdeel van een promotie van de Nederlandse en Duitse Hanzesteden. Maasbommel is immers de kleinste Hanzestad van Nederland. Deze schildering wordt komend weekend tijdens de eerste Maasbommelse Hanzedagen onthuld.

Alex Kwakernaak, directeur van Uit®waarde, is blij dat het gebouw een recreatieve bestemming heeft gekregen. ‘Het gebouwtje ligt op een geweldige locatie, maar hoe het er de afgelopen jaren bij lag was niet fraai. De initiatiefnemers hebben er een prachtige plek van gemaakt.’