Logo demaasenwaler.nl
Tuiniertjes in de dop. De kleuters van De Laak aan het werk in de dorpsmoestuin.
Tuiniertjes in de dop. De kleuters van De Laak aan het werk in de dorpsmoestuin. (Foto: Piet Donkers)

Kleuters De Laak aan het werk in de tuin

WAMEL - De kleuterklassen van basisschool de Laak in Wamel hebben de afgelopen weken gewerkt aan het thema ‘Wij gaan tuinieren’. Op woensdagochtend 29 juni mochten zij in verschillende groepjes op bezoek bij de dorpsmoestuin in Wamel. 

Bij aankomst vielen alle mondjes open van verbazing. Tijdens de excursie mochten de leerlingen eetbare bloemen en verschillende soorten groenten proeven. Ook kregen zij uitleg over kriebelbeestjes in de moestuin en mochten zij op onderzoek uit om deze te zoeken. En natuurlijk kregen ze alles te weten over de planten en bloemen die in de dorpsmoestuin groeien. Tot slot kregen alle kinderen een zakje bloemenzaad mee naar huis om thuis mee aan de slag te gaan.

De dorpsmoestuin gelegen tussen Hogeweg en Waalbandijk is pas sinds april in bedrijf en is in enkele maanden omgetoverd in een kleurrijke oase. Ruim zestig tuinders hebben er reeds een plekje gevonden om er een zinvolle en gezonde invulling aan hun vrije tijd te geven. Voor info zie : www.dorpsmoestuin.nl.

Meer berichten