Wethouder Alwin Steeg knipt samen met Daniel (voorzitter leerlingenraad) en Melle (peuter) de lint door.
Wethouder Alwin Steeg knipt samen met Daniel (voorzitter leerlingenraad) en Melle (peuter) de lint door. Foto: Noortje Aalbers

Opening Kindcentrum De Vuurvlinder

Algemeen

BEUNINGEN - Op donderdag 1 juni is Kindcentrum De Vuurvlinder officieel geopend. In het gebouw aan de Zanddonk is met de nieuwbouw nu de mogelijkheid om 8 basisschool groepen van basisschool De Vuurvlinder, een peutergroep én voor- en naschoolse opvang van KION onder één dak te huisvesten. Maar het is veel meer dan alleen samen in één gebouw zitten vertelt Schoolleider Peter Kock tijdens de openingsspeech: ”Ik ben trots dat we vandaag eindelijk feest kunnen vieren. We draaien al bijna een jaar samen, maar een officiële opening kon er maar niet van komen. We gaan er samen voor zorgen dat alle kinderen - van peuter tot groep 8 - en alle ouders en medewerkers kunnen leren en werken en zich thuis voelen in dit gebouw.’ 

Bijzonder was de speech van een oud-leerling van een voorloper van de Vuurvlinder, namelijk de kersverse wethouder Alwin Steeg. Veel kinderen moeten giechelen wanneer de wethouder vertelt dat hij net als hen bij meester Kees en meneer Peter in de klas heeft gezeten en dat conciërge meneer Pierre toen al de zaken in goede banen leidde op school. Steeg deelt met de kinderen hoe blij hij is met een nieuw kindcentrum in Beuningen. Ook benadrukt hij hoe fijn de gemeente het vindt dat de kinderen van dit Kindcentrum in een eigen speelzaal kunnen spelen. 

Doorlopende leerlijn 
Ouders zijn blij met de nieuwe samenwerking. Zo vertelt moeder Bauke (Lizz 6 jaar en Sem net 4 jaar): ‘Het is fijn dat je kinderen al bekend zijn met de school en een aantal leerkrachten voordat ze starten. Een goede overdracht van de peuterspeelzaal naar de kleuterklas zorgt ervoor dat de overgang voor de kinderen soepel gaat en zij gelijk passende begeleiding krijgen’.

De samenwerking werd donderdag beklonken door gezamenlijk te proosten met kinderchampagne, het doorknippen van het lint en met het aanbieden van een cadeau gemaakt door de kinderen. KION en Basisschool de Vuurvlinder gaan de komende jaren de samenwerking nog verder uitwerken om te komen tot een inspirerende en veilige leerplek.