Logo demaasenwaler.nl
Gedeputeerde Peter Kerris (r) op bezoek in Maasbommel.
Gedeputeerde Peter Kerris (r) op bezoek in Maasbommel. (Foto: Reinier Jansen)

Gedeputeerde bezoekt deelnemers challenge Maasbommel

MAASBOMMEL - Een enthousiaste groep jongeren is bezig om van het oude dorpshuis De Hanze in Maasbommel hun thuis te maken. Gedeputeerde Peter Kerris kwam op 13 mei op bezoek.

De verbouwing is het resultaat van de challenge ‘Mijn huis staat in Gelderland’. Daarbij zocht provincie Gelderland samen met de gemeente naar enthousiaste inwoners die van het leegstaande gebouw hun thuis willen maken. Ook de oorspronkelijke Gravin van Rechterenschool in Appeltern wordt door jongeren verbouwd tot vier woningen.

Wethouder Ans Mol: ‘Als gemeente zijn wij erg blij dat jongeren uit onze dorpen op deze manier hun eigen droomhuis kunnen verwezenlijken. Daarnaast is het ook voor de leefbaarheid goed dat er jongeren in het dorp blijven wonen’. De jongeren leidden gedeputeerde Peter Kerris zelf rond en vertelden over hun plannen en vorderingen. Peter Kerris: ‘Fantastisch om te zien hoe deze jongeren hun woondroom waarmaken. Met de challenge slaan we twee vliegen in één klap. We geven starters een kans op een woning en pakken meteen de leegstand aan’.

Meer berichten