Logo demaasenwaler.nl
Vorderingen bouw Hanzeweekend Maasbommel
Vorderingen bouw Hanzeweekend Maasbommel (Foto: Reinier Jansen)

Hanzestad Maasbommel krijgt vorm

MAASBOMMEL - Het eerste Hanzeweekend in Maasbommel brandt 16 en 17 juli los. Nog zo’n 60 dagen te gaan voor organisatie, vrijwilligers en natuurlijk voor de inwoners. Steeds meer mensen die de organisatie aanklampen of er soms nog een kostuum is want nu het dichterbij komt lijkt het erop dat “Heel” Maasbommel terug naar 1400 wil.

Intussen zijn de verschillende bouwgroepen bezig met de afwerking van hun huizen en sommige al met een 2e bouw project. Inmiddels zijn op de locatie aan de Loswal al 2 indrukwekkende middeleeuwse huizen verrezen. Waarom eigenlijk nu al? Bouwmeester Rien Schuurmans: “We willen op de eerste plaats een proefopstelling bouwen achter dranghekken om de beste manier van opbouwen en de weersbestendigheid te testen. Voordat er publiek bij kan willen we zekerheid dat de constructie en verankering solide is. Op de tweede plaats dienen ze als decor voor een paar fotoshoots maken met vrijwilligers in kostuum erbij. Omdat dit de grootste en moeilijkste constructie is bespaard deze bouw vooraf ons veel tijd straks bij de grote opbouw van hele stad. 10 van deze bouwwerken, plaatsen van rekwisieten enzovoort kost nu eenmaal veel tijd.”

Initiatiefnemer Gerrit Lazet: “ook de kostuumnaaisters zijn nog volop aan het werk. Wij, het regieteam, bezoeken regelmatig de verschillende vrijwilligers op hun werklocaties. Zoals nu bij zorgboerderij de Maashof waar bewoners en mensen in de dagbesteding bezig zijn met het maken van rekwisieten. Hier worden onder begeleiding van Marcel en Monique de Kok schilden worden gemaakt en met de hand beschilderd en in de werkplaats zijn er 2 middeleeuwse kruiwagens in aanbouw” Intussen zijn Miriam Broekmans en Nellie van de Geer bezig uitgifte van de kostuums en met de organisatie van de brocante markt en het koffie en thee paviljoen binnendijks. Ger Broekmans en ik hebben bijna dagelijks contact om grip te houden op het project Maar het mooiste is dat het zo leeft onder de Maasbommellaars”

Meer berichten