Logo demaasenwaler.nl
Foto: De Tinnegieter

Tijdelijke opvang vluchtelingen Ter Apel in Beuningen

BEUNINGEN - Op verzoek van het COA vangt de gemeente Beuningen tijdelijk vluchtelingen uit Ter Apel op. De vluchtelingen worden ondergebracht in een deel van sporthal De Tinnegieter in Beuningen waar ook vluchtelingen uit Oekraïne worden opgevangen. De crisisopvang heeft hier ruimte voor.

De eerste bus wordt woensdag 18 mei verwacht. De vluchtelingen die via het COA binnenkomen verblijven tijdelijk in De Tinnegieter en stromen daarna door naar andere locaties. De gemengde opvang duurt tot uiterlijk 27 juni, want dan gaat de crisisopvang dicht.

Burgemeester Daphne Bergman: ‘De situatie in het aanmeldcentrum Ter Apel is onhoudbaar. Hierover wordt door het COA de noodklok geluid en het COA is echt naarstig op zoek naar opvangplekken. We zullen als Nederland met zijn allen een oplossing moeten vinden voor deze situatie. Net zoals Nijmegen (in de Jan Massink-hal), Sittard Geleen, Breda, Eindhoven, Oss, pakken we als college van de gemeente Beuningen hierin onze verantwoordelijkheid en bieden voor ongeveer 60 mensen een opvangplek in onze crisisopvang.’

Meer berichten