Logo demaasenwaler.nl
<p>ANWB Verkeersplein.</p>

ANWB Verkeersplein.

Foto: Maarten Stolp Fotografie (voor ANWB)

Weurtse basisschool maakt kans op ANWB Verkeersplein

WEURT - Basisschool De Ruyter is genomineerd voor een verkeersplein van het ANWB Fonds. Met een ANWB verkeersplein kunnen leerlingen in een veilige omgeving ervaring opdoen met verschillende verkeerssituaties, zodat ze straks goed voorbereid de weg op gaan. Om het ANWB Verkeersplein in de wacht te slepen, moet de school onder andere zoveel mogelijk stemmen werven. Stemmen kan tot  25 mei via anwb.nl/verkeerspleinen.

‘We hebben ons schoolplein al enigszins kunnen vergroenen met toestemming van de gemeente, maar het blijft veel beton’, aldus Petra Veltman, van de Weurtse basisschool. ‘We zouden graag ons plein aantrekkelijker maken voor de kinderen van Weurt door de inrichting van het ANWB verkeersplein.’ 

ANWB Fonds
De actie ‘een verkeersplein voor een schoolplein’ is een initiatief van de ANWB. Dit jaar tovert het ANWB Fonds in iedere provincie één schoolplein om tot een verkeersplein met verschillende verkeerssituaties, waar kinderen spelenderwijs over het verkeer en verkeersveiligheid leren. Sanne van den Rotten, projectleider van ANWB Verkeerspleinen: “We vinden het belangrijk dat kinderen al jong meters maken en wennen aan het verkeer. Een verkeersplein biedt scholen én ouders de kans om hun kinderen in een veilige omgeving te leren fietsen en tegelijkertijd kennis te laten maken met verschillende verkeerssituaties. Zo sturen ze hun kind straks met een gerust hart op pad. ”

In iedere provincie één winnaar
In totaal zijn er in Gelderland 38 scholen die kans maken op het ANWB Verkeersplein. Om het ANWB Verkeersplein te winnen, wordt per provincie de top drie scholen met de meeste stemmen voorgelegd aan de Adviescommissie van het ANWB Fonds. Hierbij wordt rekening gehouden met de grootte van de school. De Adviescommissie bepaalt uiteindelijk wie er wint, waarbij ook wordt gekeken naar de motivering op het aanmeldformulier. De winnaars worden op 13 juni geïnformeerd, waarna het ANWB Verkeersplein tussen 4 juli en 15 augustus wordt aangelegd. Na de zomervakantie wordt het plein feestelijk geopend.

Stemmen
Gun je basisschool De Ruyter in Weurt een ANWB Verkeersplein? Stem dan tussen vóór 25 mei via anwb.nl/verkeerspleinen.

Meer berichten