Corona app check
Corona app check Foto: CWZ

Doe mee aan de praktijktest van CoronaMelder

Algemeen

MAAS EN WAAL - De CoronaMelder app, die moet gaan helpen bij de bestrijding van het coronavirus, wordt in GGD-regio Gelderland-Zuid vanaf 17 augustus getest.

Inwoners van de regio kunnen meedoen aan deze praktijktest. Ga naar de appstore (of Google Play Store) op je telefoon, download de CoronaMelder app en help te testen hoe CoronaMelder werkt.                

CoronaMelder is een app op je telefoon. Ben je minstens 15 minuten dicht bij iemand geweest die later corona blijkt te hebben? En heeft deze persoon de CoronaMelder app? Dan krijg je als deze persoon zijn codes met de GGD deelt een melding. Je krijgt het advies thuis te blijven en je 7 dagen na het contact te laten testen op corona. Ook als je geen klachten hebt. Krijg je geen melding? Dan hoef je niets te         doen.                

Als je de app hebt geïnstalleerd, dan is het belangrijk dat je toestemming geeft voor het veilig uitwisselen van unieke anonieme nummers en het sturen van een melding als je besmettingsgevaar hebt gelopen. Ook is het belangrijk dat je je bluetooth aanzet én aan laat staan. Alleen dan kan de app meten of je bij andere appgebruikers in de buurt bent geweest. Als CoronaMelder landelijk ingevoerd wordt, kun je deze app blijven gebruiken.