Beuningen verlengt coronamaatregelen ondernemers

Algemeen

BEUNINGEN – Het gemeentebestuur verlengt de maatregelen die genomen zijn om ondernemers door de coronacrisis te helpen met drie maanden. Einddatum is nu vooralsnog 1 september.

Het maatregelenpakket is volgens de gemeente nog steeds actueel, omdat in de strijd tegen het virus er de komende maanden nog beperkingen van kracht zijn. Daarmee wordt de impact op inwoners, organisaties en ondernemers in de gemeente groter.

Bij de maatregelen die dus al enige maanden van kracht zijn gaat het om soepeler regels rondom bevoorrading winkelcentrum, verruiming van de openingstijden van winkels in het weekend en geen boetes voor horeca die het afhalen hebben ingevoerd, ook al is dat in strijd met vergunningen.

Verder betaalt de gemeente zelf sneller de rekeningen dan normaal en hoeven ondernemers juist minder snel te betalen dan voorheen. Ook wil de gemeente maatwerk bieden aan ondernemers die het financieel zwaar hebben.

Beuningen realiseert zich dat de maatregelen slechts beperkt verlichting aan ondernemers en organisaties bieden. Nu al geeft 83% van de ondernemers in Gelderland aan dat zij in meer of mindere mate te kampen hebben met een omzetdaling.