Afbeelding
Foto: Ziekenhuis Rivierenland

50.000 euro voor zorgverleners dankzij actie ‘Zorg voor Tiel’

Algemeen

TIEL - In Tiel hebben ruim 4.000 zorgmedewerkers zich tijdens de coronapandemie met hart en ziel ingezet om zo goed mogelijke zorg te bieden aan kwetsbare mensen. Wekenlang waren in de Tielse zorgorganisaties 24 uur per dag professionals ‘aan het bed’ en achter de schermen actief voor de zorg voor Covid-19 patiënten. Om de zorgmedewerkers te bedanken voor hun inspanningen, is een maand lang actie gevoerd. In totaal is er 50.000 euro ingezameld.

Dit bedrag wordt omgezet in cadeaubonnen voor het zorgpersoneel, die in winkels en horeca in de binnenstad van Tiel te besteden zijn. De organisatie spreekt haar dank uit aan de inwoners, bedrijven en fondsen die deze actie een warm hart hebben toegedragen. Een symbolische cheque is afgelopen donderdag, tijdens een feestelijk moment, door vertegenwoordigers van zorginstellingen in ontvangst genomen.

Zorg voor Tiel is een initiatief van ondernemersvereniging Hart van Tiel en Stichting Vrienden van Ziekenhuis Rivierenland. In het kader van ‘De dag van de Zorg' wilden zij iets doen om de zorgmedewerkers extra te waarderen. Om ook de ondernemers in de binnenstad te steunen, werd bedacht dat de vouchers in de binnenstad te besteden zijn.