Boek met Ewijkse oorlogsverhalen in kleine kring gepresenteerd

Algemeen

EWIJK - Met een voldaan gevoel en gepaste trots maakt het Ewijkse Comité 4 en 5 mei de verschijning van het boek '75 jaar vrijheid Ewijkse oorlogsverhalen' bekend. Het eerste exemplaar van dit bijzondere boekwerk wordt aankomende vrijdag 15 mei aangeboden aan burgemeester Bergman. Vervolgens wordt gestart met de uitgifte van het boek.

In het prachtige boek worden ruim 45 oorlogsverhalen, zowel grappig, sterk als tragisch, verteld aan de hand van de nodige foto’s. De 45 verhalen zijn ook daadwerkelijk van 45 Ewijkenaren en oud-Ewijkenaren. Daarmee is het een boek dat niet alleen het leven in oorlogstijd beschrijft, maar ook een inkijkje geeft in het dorpsleven van Ewijk in de veertiger jaren.

Presentatie

Als gevolg van de maatregelen rondom het coronavirus kan de geplande presentatie van het boek geen doorgang vinden. Een parachutist van de zogenoemde broodjesdropping zou het eerste exemplaar vanuit de lucht aan land brengen.

'Door omstandigheden wordt het boek nu in kleine kring gepresenteerd aan hen die gezamenlijk gezorgd hebben voor de totstandkoming van de bundel', vertelt voorzitter Toon Reuvers.

Verkooppunten

Niet getreurd voor eenieder die de verhalen graag wil lezen, na de presentatie is het boek namelijk verkrijgbaar bij verschillende lokale ondernemers. Het boek is te koop à 10 euro bij RegioBank Ewijk, De Stofwolk, De Broodhoek, kapsalon Samsam en De Clef in Ewijk, en bij Jumbo Supermarkt in Winssen.