Afbeelding
Foto: Marion Enzerink

Granulietaffaire: Gemeente dient bezwaar in

Algemeen

WEST MAAS EN WAAL - De gemeente West Maas en Waal heeft bezwaar gemaakt tegen het besluit van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat inzake de toepassing van granuliet in de plas Over de Maas. 

Het ministerie is niet voornemens om de toepassing van granuliet in de plas Over de Maas te stoppen. De gemeente is bezorgd over de toepassing van granuliet, gelet op de mogelijk negatieve effecten op mens, milieu en ecologie. Als toekomstig eigenaar van de plas heeft zij ook een concreet economisch belang. 'Wij draaien op voor de kosten van de mogelijke sanering van het mogelijk illegaal gestorte granuliet, voor zover dit überhaupt praktisch en financieel mogelijk zou zijn. Ook kunnen wij als toekomstig eigenaar worden aangesproken op de verontreiniging, met alle financiële gevolgen van dien.'

De juridische stappen die de gemeente nu zet dragen bij aan het doel om een betrouwbaar en evenwichtig beeld te krijgen over de milieuhygiënische kwaliteit van granuliet en de besluitvorming over de toepassing ervan in de plas Over de Maas.