Definitief glasvezel in kerkdorpen

Algemeen

AFFERDEN/DEEST/PUIFLIJK - Glasvezel Buitenaf gaat na de zomervakantie starten met de aanleg van glasvezel in de dorpen Afferden, Deest en Puiflijk. Volgens het bedrijf zijn er voldoende aanmeldingen binnengekomen om te kunnen starten. In iedere kern moest minimaal 35% van de inwoners zich opgeven voor het netwerk.

De inzet van ambassadeurs en lokale partijen was volgens projectleider Marleen van Manen onmisbaar. 'Eerder vond al een succesvolle glasvezelcampagne plaats in Gelderland Zuid, waar het buitengebied van de gemeente Druten onderdeel van was. Tijdens de campagne in het buitengebied, bleek dat er ook in de kernen van Druten veel vraag was naar glasvezel. Daarom zijn we teruggekomen om ook de inwoners van Afferden, Deest en Puiflijk een aanbod te doen.' Alle bewoners die zich tijdens de glasvezelcampagne hebben aangemeld, worden persoonlijk geïnformeerd over het goede nieuws.

Vervolg
Het vervolg is een glasvezelcampagne die zich richt op de kern Druten. Inwoners van die plaats hebben tot 6 juli de tijd om zich aan te melden.